BEDEHUSMOBBING: DagenMagazinet-skribent Hanne Nabintu Herland anklager Arnfinn Nordbø for mobbing.

Herland ut mot Nordbø

Religionshistoriker omtaler homofile Arnfinn Nordbøs bok som «en av norgeshistoriens mest skruppelløse svertekampanjer».

Religionshistoriker og DagenMagazinet-skribent Hanne Nabintu Herland var tidlig på banen i debatten rundt Arnfinn Nordbøs bok om hvordan hans tidligere miljø i Misjonssambandet taklet at han stod frem som homofil. I Tabloid-sendingen på TV 2 samme uke som boken kom ut, omtalte Herland homobevegelsen som nærmest fascistisk i sin intoleranse overfor annerledes tenkende. Torsdag hadde hun et debattinnlegg i Stavanger Aftenblad med tittelen «Forkastelig demonisering».
- Å mobbe bedehuskristne ser ut til å være den nye sporten her til lands, konstaterer hun. Hun kritiserer Nordbøs omtale av sine egne foreldre og mener han «demoniserer bedehustradisjonen».
- Jeg har fortalt hvordan jeg har blitt møtt av noen i bedehusmiljøet, men jeg mobber ikke bedehusmiljøet. Det faller på sin egen urimelighet, sier Arnfinn Nordbø til Vårt Land. Han mener Herland bør lese boken hans en gang til.
Herland spør videre om Nordbø tror de han kritiserer vil forandre mening «bare de tyranniseres lenge nok av den velorganiserte homolobbyen», samtidig som hun ber dem huske at LLH ikke har flere enn rundt 2.000 medlemmer.
Nordbø mener Herland opptrer useriøst.
- Det må være mulig å argumentere for eget syn uten at en skal anklages for ikke å respektere at andre skal få lov å tenke annerledes, sier han til Vårt Land.