FRYKTER SPLITTELSE:Kvinnelige biskoper og homofilt samliv skaper sterke bytninger i Chuch of England.

Hemmelige samtaler med Vatikanet

Konservative biskoper i Church of England har diskutert krisen i sin egen kirke med representanter for paven.

Målet er å knytte tettere bånd med Den romersk-katolske kirke, melder The Sunday Telegraph. Erkebiskopen av Canterbury, Rowan Williams, skal ikke være orientert om samtalene, som oppfattes som et skudd for baugen mot forsøket på å holde kirkesamfunnet samlet. I høyst konfidensielle samtaler har konservative britiske kirkeledere delt sin bekymring for splittelse i den engelske statskirken og frykt for dens framtid.



Superbiskoper

Generalsynoden i Church of England pågår i disse dager. Mandag står ordinasjon av kvinner til bispetjeneste på sakskartet. Ved siden av homofilispørsmålet er dette saken som det har vært mest strid om i kirkesamfunnet de siste tiårene.

Under generalsynoden er det reist et forslag om å innføre en ordning med super-biskoper for å avverge splittelsen. Menigheter som ikke ønsker tilsyn av en kvinnelig biskop, kan i så fall be om tilsyn fra en slik biskop som rapporterer direkte til erkebiskopen av Canterbury eller av York.

I forrige uke truet over 1.300 prester med å forlate Church of England hvis det åpnes for å ordinere kvinner til bispeembetet. Den avgjørelsen faller mandag kveld.


DM