Helsetilsynet skal gjennomgå barnevernssaker

Statens helsetilsyn skal gjennomgå flere omsorgsovertakelser og akuttvedtak for å sikre kvaliteten i barnevernet-

– Vi vet at det gjøres mye godt arbeid ibarnevernet, men barnevernet får ofte kritikk, enten for å ha grepet inn for tidlig eller på feil måte, eller fordi de kommer for sent. Vi ønsker å få et bilde av hvordan systemet fungerer, hvordan tvangssakene behandles og av hva som skjer i de tilfellene det svikter, sier Barne- og likestillingsministerSolveig Horne i enpressemelding.

Både saksbehandlingen i barnevernet, det sakkyndige arbeidet og behandlingen i fylkesnemnda skal gjennomgås. Ifølge Horne får Helsetilsynet et særskilt oppdrag for å gå gjennom et utvalg omsorgsovertakelser og akuttvedtak for å sikre kvaliteten i barnevernet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Antall saker som skal gjennomgås skal være høyt nok til å dekke ulike deler av landet, store og små kommuner, og barn i ulike aldre.

– Enkeltsakene kan samlet gi informasjon om hva som eventuelt svikter og hvorfor svikt oppstår. Gjennomgangen vil gi verdifull kunnskap som vi kan bruke for å videreutvikle barnevernet, sier Horne.

Det norske barnevernet har vært under kritikk fra flere hold den siste tiden. Lørdag var det en rekke omfattende internasjonale protester mot det norske barnevernet. Også BBC sendte nylig en kritisk dokumentar om barnevernet i Norge.

Les også: