- Homoseksualitet er en vederstyggelighet, hevder en engelsk parlamentariker og kan havne i problemer. Hun mener at det pågår en heksejakt mot kristne som vil si det bibelen sier om homoseksualiet.

- Heksejakt mot de kristne

En engelsk politiker hevder at det pågår en heksejakt mot kristne som uttykker kritikk mot homoseksuell praksis. - Homoseksualitet er en vederstyggelighet, sier Iris Robinson.

Den engelske parlamentarikeren Iris Robinson (Ulster) er anmeldt til politiet for å presentere bibelens undervisning omkring seksualetikk.

Nå tar hun til orde for å verne om ytringsfriheten for kristne som ikke er enig med homobevegelsen i deres syn om hvorvidt en homoseksuell kan endre sin egen seksuell livsstil.

Kritiseres

Under et radioprogram hos BBC Northern Ireland i forrige uke kalte Iris Robinson homoseksualitet en vederstyggelighet. Dette førte til at en klage ble levert til politiet.

Hun fortalte også under programmet at hun kunne formidle kontakt med en kristen psykolog som kunne assistere homoseksuelle som ville bort fra sin nåværende livsstil.

Dr. Paul Miller, som Iris Robinson har selv opplevd mye medieoppmerksomhet etter radioprogrammet, men har fått støtte fra personer som har endret sin seksuelle legning etter samtaler med Miller.

- Heksejakt

- Jeg forsvarer Guds Ord, sier hun til BBC.

- Jeg tror at for tiden pågår det en heksejakt for å hindre eller få kristne til å tie. Jeg ber ikke om unnskyldning for det jeg sa, for det er Guds Ord.

Hun fremhever at hun snakket om utøvelsen av homoseksualitet og ikke homoseksuelle personer.

- Jeg har ingen ting i mot homoseksuelle personer. Jeg elsker dem, for Gud har befalt meg å elske synderne, men hate synden, sier hun.

Frelse

- På samme måten som en morder kan bli renset i Jesu blod, kan det samme skje med en homoseksuell.

40-årige James Parker er en av dem som har hatt god nytte av Dr. Paul Millers assistanse. Han bekjente seg selv som homoseksuell for 13 år siden og beskriver seg selv som aktiv innen homoseksuell livsstil.
- Jeg har hatt flere sesjoner med Dr. Miller, sier Parker til Belfast Newsletter.

- Gjennom terapi begynte jeg å ta i tu med noen traumatiske opplevelser jeg hadde i oppveksten der jeg ble voldtatt og seksuelt misbrukt. Jeg fant ut at seksuelt misbruk gav meg oppmerksomhet, men på en pervertert måte, sier Parker.

Endret legning

Parker har vært lykkelig gift i to år og sier han har endret legning.
- Jeg har ikke homoseksuelle følelser lenger.
- Jeg kan anerkjenne at en mann er attraktiv, men jeg tiltrekkes ikke lenger av menn, fordi jeg har en bekreftelse på at jeg er en sterk mann selv.

Han anbefaler homoseksulle personer å prøve rådgivning omkring seksuell orientering dersom de ønsker det.

- Jeg har sett det fungere for mange ganger til å avvise det, sier James Parker.