Haugen blir leilighetskompleks

Haugen Hotell på Geilo omgjøres til fritidsleiligheter og salget er i gang. Allerede første uken ble ti leiligheter reservert.

Birgit og Tore Haugerud som eier Haugen Hotell har de siste årene gått med et ønske om å fornye det kristne hotellet og gi det et helhetlig uttrykk.

Det har vært drevet overnattingsbedrift på Haugen Hotell siden 1912. Ekteparet Haugerud har drevet hotellet i 30 år, og uttrykker stor takknemlighet for det de har kunnet bruke hotellet til i disse årene. For mange har Haugen blitt som et hjem og et åndelig kraftsenter.

Fritidsleiligheter
? Vi ønsker å sikre driften for fremtiden og så behov for å bygge om hotellet til fritidsleiligheter, forklarer Tore Haugerud til Magazinet.

Han viser til at etterspørselen av fritidsleiligheter har vært nærmest eksplosiv de siste årene og forventer at leilighetene på Haugen Hotell vil bli revet vekk på kort tid.

? Fredag i forrige uke startet vi salget. Allerede lørdag formiddag tikket bestillingene inn og nå er mer enn 10 leiligheter reservert, forteller Haugerud. Han er begeistret over den raske responsen.

? Vi har ventet med å offentliggjøre planene før de var godkjente. Nå går vi først ut til hotellets gjester med tilbudet. Vårt ønske er at kristne eiere skal være i flertall slik at vi kan beholde det gode miljøet vi har her. Haugen Hotell er jo kjent som et hjem for kristenfolket, påpeker hotelleieren.

Høsten 2008
Søknaden ble levert til teknisk hovedutvalg i Hol kommune i september i år. Knappe to måneder senere ble planene godkjent.

Fremdriftsplanen som ble vedtatt i april er fulgt til punkt og prikke, slik at byggingen kan starte i mai 2007. Siste kvartal i 2008 skal 52 selveierleiligheter stå klare til bruk, ifølge Haugerud. Rammene for finansiering er avklart med lokal bank og rammetillatelse for bygging er gitt.

Størrelsen på leilighetene varier fra cirka 40 til drøyt 100 kvadratmeter og alle leilighetene har rett til fremleie. I en presentasjonsbrosjyre gis det eksempler som kan hjelpe kjøperne med opptil 70 prosent av finansieringen. Det reduserer de månedlige lånekostnadene betydelig, i beste fall kan kjøper gå i pluss, heter det i brosjyren.

? Haugen Hotell har en meget gunstig beliggenhet på Geilo, som har blitt et populært sted å investere i fritidsleilighet. Vi legger vekt på god standard og kvalitet for alle leilighetene understreker Tore Haugerud, som ønsker at kjøperne skal sitte igjen med opplevelsen av en god investering.

Magne Vågnes