Fornebu 20131209. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) taler under Arbeidsgiverforeningen Spekter sin 20-årskonferanse mandag morgen. Sanner: SLIK SKAL REGJERINGEN MODERNISERE NORGE. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Hat og rasisme ønskes bekjempet med ytringsplikt

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) oppfordrer på holocaustdagen til å ta til motmæle mot hat og rasisme. Ytringsplikt skal være våpenet, foreslår Det Mosaiske Trossamfunds forstander Ervin Kohn.

- I et li­be­ralt de­mo­kra­ti der ram­me­ne for yt­rings­fri­he­ten er brede, er det av­gjø­ren­de at vi tar til mot­mæle mot hat og ra­sis­me, sier San­ner til Vårt Land.

Han får støt­te fra DMT-for­stan­der Ervin Kohn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg mener vi må snak­ke om yt­rings­plikt. Yt­rings­fri­he­ten skal være raus, men sam­ti­dig må vi ikke bli like­gyl­di­ge. Flere må ta til mot­mæle mot hets og hate­full tale, sier Kohn til avi­sen.

San­ner, som i lys av å være kom­mu­nal­mi­nis­ter også er mi­no­ri­tets­mi­nis­ter, mener folks hold­nin­ger til med­men­nes­ker, og hvor­dan man om­ta­ler hver­and­re, er med på å forme sam­fun­net.

- Vi må si ifra når vi mener at de­bat­ten spo­rer av, når løg­ner blir spredt på so­sia­le medi­er, og når kom­men­tar­fel­te­ne viser for­døm­mel­se og hat. Og vi har et an­svar for å ytre oss på en måte som barn og unge kan lære av, sier San­ner i for­bin­del­se med en om­vis­ning i DMTs sy­na­go­ge i Oslo.

San­ner vars­ler sam­ti­dig at re­gje­rin­gen for 2014 øker grunn­støt­ten til DMT fra 530.000 kro­ner til 750.000 kro­ner, og San­ner lover å vi­dere­føre den rødgrøn­ne re­gje­rin­gens lov­nad om å sette av 1 mil­lion kro­ner til sik­ker­hets­til­tak rundt sy­na­go­gen. (©NTB)

Les også
Markerer den internasjonale holocaustdagen i Oslo