Hareide: - Venstre får ikke flertall for å kutte ut kontantstøtten

Venstres ønske om å kutte kontantstøtten får neppe gjennomslag hos de andre samarbeidspartiene, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Venstre-leder Trine Skei Grandevil kutte kontantstøtten så snart det er full barnehagedekning for alle ettåringer. Det sa hun fredag i sin tale til partietslandsmøte.

Velger A4-løsning

KrF-leder Knut Arild Hareide er overrasket over utspillet.  

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- At Ap vil fjerne den, kan jeg forstå, men at Venstre gjør dette ideologiske skillet, det overrasker meg mer. De forlater prinsippet om valgfrihet for barnefamiliene og velger i stedet en A4-løsning som skal gjelde for alle, legger KrF-lederen til VG

- Synes det er synd

Arild Hareide Han slår fast at Venstre ikke kan regne med at KrF, Høyre og Frp vil følge Skei Grandes oppfordring. 

- Trine varslet meg for noen dager siden at hun ville forsøke å endre Venstres syn på kontantstøtte på sitt landsmøte. Jeg synes det er synd at Venstre nå inntar det synet, spesielt fordi vi var sammen i regjeringen som innførte kontantstøtten i 1998, sier han.

Venstre på gli 

Ifølge Trine Skei Grande har Venstre blitt mer positive til å avvikle kontantstøtten, noe hun også tolker inn i applausen etter talen hennes til landsmøtet fredag.

- Kontantstøtten er blitt mindre populær i Venstre, etter at vi har fått kunnskap som sier hvor viktig barnehagene er for at barna skal få en god start i livet, sier Trine Skri Grande til VG. 

DAGEN