MER BALANSERT: - Internasjonale kanaler har et mer balansert syn på Israel og palestinerne enn NRK, sier Knut Arild Hareide, som her står på talerstolen under gårsdagens trontaledebatt i Stortinget.

Hareide ut mot NRK: - Har en slagside i dekningen av Midtøsten

KrF-leder Knut Arild Hareide reagerer kraftig på NRKs skjeve dekning av konflikten i Midtøsten. Han mener at mediene gir mange nordmenn en vrangforestilling.

- NRK gjør en god jobb på veldig mange områder. Men når det gjelder dekningen i Midtøsten, så har det vært betydelig dokumentert at NRK har ei slagside, sier Knut Arild Hareide i TV-programmet «Inside Israel», som er produsert av Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (IKAJ).

- Jeg forventer at en almennkringkaster greier å gi en bedre helhetlig dekning enn det NRK gjør når det gjelder denne saken, legger han til.
I tillegg er Frp-leder Siv Jensen og Olemic Thommessen (H) intervjuet i TV-programmet, og de reagerer også på NRKs skjeve dekning fra Midtøsten.


FAKTA OM Inside Israel:
TV-program som produseres av Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (IKAJ) hver måned.Denne gang ser de på hvilken rolle NRK spiller når det gjelder nordmenns syn på Israel og palestinerne.Intervju med KrF-leder Knut Arild Hareide, Frp-leder Siv Jensen, Olemic Tommessen (H) og NRKs utenrikssjef Knut Erik Holm.
- Sjokkerende resultat

Programmet tar utgangspunkt i rapporten fra HL-senteret om antisemittisme i Norge. Et av funnene viser at fire av ti nordmenn mener at Israel behandler palestinerne på samme måte som jødene ble behandlet under andre verdenskrig.

- Det er sjokkerende resultater som kom fram, at omkring 40 prosent av nordmenn sier seg enig i denne påstanden, som er helt historieløs og uten dekning i sannheten. Ikke minst er dette krenkende mot de ofrene som opplevde Holocaust, og de forferdelige gjerningene som nazistene stod bak, sier Hareide.

- Har NRKs dekning av denne konflikten noe av skylden for dette synspunktet i norsk opinion?

- Det er naivt å tro at medias dekning av Midtøsten-konflikten ikke har noe av skylden for at en slik vrangforestilling deles av mange nordmenn. Det er oppsiktsvekkende når 12 prosent mener en slik påstand stemmer helt og 29 prosent mener den stemmer nokså godt, ifølge HL-senterets meningsmåling.

- Men jeg har aldri sett at NRK selv har uttrykt støtte til et slikt syn. Det fremmes mest av aktivistgrupper som står for en usaklig og vulgær propaganda, sier Hareide til Dagen.


SE KLIPPET og intervju med Knut Arild Hareide fra Inside Israel
her: