Hareide sier nei til alkohol-liberalisering

Sier nei til sine bor­ger­li­ge kol­le­gers øns­ker om vin­salg i bu­tikk. Al­ko­hol­po­li­tik­ken kan stop­pe et re­gje­rings­sam­ar­beid.

- Jeg ser ikke for meg atKrF vil sitte i en re­gje­ring som fore­tar store li­be­ra­li­se­rin­ger av al­ko­hol­po­li­tik­ken, som for ek­sem­pel salg av vin i bu­tikk, sier partilederKnut Arild Ha­rei­de tilVårt Land.

I april ved­tokVenst­res lands­møte at de fort­satt øns­ker vin­salg i bu­tikk.Fremskrittspartiet (Frp) har lenge øns­ket at nord­menn skal kunne kjøpe vin i dag­lig­vare­bu­tik­ker. Og denne hel­gen gikk Høy­res lands­møte inn for å til­la­te salg av vin i bu­tikk på ste­der hvor det ikke er vin­mono­pol. Der­med er Kris­te­lig Folke­par­ti det enes­te bor­ger­li­ge par­ti­et som in­sis­te­rer på å holde vinen unna bu­tikk­hyl­le­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ha­rei­de sierKrFs al­ko­hol­po­li­tikk står fast.

- Om vi ikke får støt­te fra Frp, Venst­re ogHøyre i vår al­ko­hol­po­li­tikk, ap­plau­de­rer fors­ke­re og po­li­ti­et KrFs linje i saken. Det er fordi vi har en modig al­ko­hol­po­li­tikk som be­skyt­ter de som tren­ger det mest, sier han.

Valg­fors­ker An­ders Todal Jen­sen sier til Vårt Land at han tror KrF vil få gjen­nom­slag for sitt syn på vin­salg i bu­tikk i et re­gje­rings­sam­ar­beid med Høyre og Venst­re, men at det er mer usik­kert i en re­gje­ring med Frp.