AVGJØRENDE: Knut Arild Hareide (t.v.) og Hans Olav Syversen orienterte sent onsdag ettermiddag Kristelig Folkepartis landsstyre om forhandlingsstatus. (Foto: Tor Weibye)

Hareide: - Ingen enkle valg

KrF-leder Knut Arild Hareide innledet onsdagens landsstyremøte med å understreke at KrF kan velge nok en stortingsperiode i opposisjon.

Parti­le­del­sen skal ons­dag kveld be­stem­me seg for om de øns­ker å gå vi­de­re i yt­ter­li­ge­re son­de­rings­sam­ta­ler og re­gje­rings­for­hand­lin­ger eller om en bor­ger­lig re­gje­ring skal dan­nes utenKrF.

- Kre­ven­de

Ons­dag klok­ken tre møt­tes lands­sty­ret på et kon­fe­ranse­sen­ter på Gar­der­moen hvor et full­tal­lig presse­korps fulg­te dem inn døren til møte­rom­met og fikk høre parti­le­der Knut Arild Ha­rei­des førs­te hil­sen. Han un­der­stre­ket at par­ti­et ikke må gå i re­gje­ring for en­hver pris.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dette blir kre­ven­de og spen­nen­de. Det er ingen enkle valg som skal tas nå, sa han.

KrF-le­de­ren star­tet talen med å gjen­ta at par­ti­et har men­neske­verd i sen­trum, og ikke ar­bei­der for å gi mer til dem som al­le­re­de har mye.

Lis­tet opp vik­ti­ge saker

Se­ne­re i talen viste han til at lands­sty­ret nå måtte vur­de­re om par­ti­et har fått nok gjen­nom­slag på den so­sia­le pro­fi­len, mil­jø- og klima­po­li­tik­ken, om de kla­rer å gjen­rei­se fa­mi­lie­po­li­tik­ken, gi eldre en ver­dig al­der­dom, gi barn del i den krist­ne kul­tur­ar­ven og bidra til å rette opp noe av ver­dens ut­rett­fer­dig­het.

- Spørs­må­let nå er på hvil­ken måte KrF skal for­val­tet det fler­tal­let de bor­ger­li­ge har fått og om KrF vil være en del av en bor­ger­lig re­gje­ring. Er ikke hel­he­ten god nok for lands­sty­ret, går vi inn i en kon­struk­tiv op­po­si­sjon, sier Ha­rei­de.

DAGEN/NTB