Hareide: - Eneste parti som løfter abortsaken

Fa­mi­lie­po­li­tikk, abort og ek­te­skaps­lov­giv­ning pre­get NRKs ut­spør­ring av KrF-le­der Knut Arild Ha­rei­de. Færre abor­ter og flere barn står øverst på par­ti­ets ønske­lis­te.

- KrF vil verne om livet fra et egg er be­fruk­tet. Å gra­de­re livet etter uke 8, 12, 18 og 22 er vel­dig vans­ke­lig mener vi, der­for er det å unngåabor­ter en vik­tig sak for KrF, sier Ha­rei­de.

Han un­der­stre­ker at par­ti­et ikke vil til­ba­ke til nemnd­ord­nin­gen på 1970-tal­let, men atKrF vil ha en ny abort­lov som sik­rer livs­rett for ufødt liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- An­nen­hver kvin­ne i Oslo mel­lom 20-24 år tar abort, og vi har over 15.000 abor­ter hvert år her i lan­det, men KrF er det enes­te par­ti­et som kjem­per for det ufød­te liv, på­pe­ker Ha­rei­de.

Færre abor­ter vil også løse et annet pro­blem, mener han: Flere barn i Norge. KrF vil dess­uten styr­ke en rekke støtte­ord­nin­ger for barne­fa­mi­lie­ne, sær­lig for stu­den­ter og ar­beids­le­di­ge, som i dag får lite i for­hold til folk som er i jobb.

- For å få et bære­kraf­tig sam­funn på lang sikt, tren­ger vi flere barn. Hvis de som hadde tenkt å få ett barn, får to, og de som hadde tenkt å få to, får tre, er det noe av det mest lønn­som­me vi kan få til, sier Ha­rei­de, som selv nylig gif­tet seg og ble far.

Der­som KrFs ønske om et re­gje­rings­skif­te blir til vir­ke­lig­het, vil Ha­rei­de snak­ke med alle, og han er klar til å sitte som stats­råd. Blir det li­ke­vel en blå-blå re­gje­ring, fryk­ter han først om fremst atal­ko­hol­po­li­tik­ken, land­bru­ket og mil­jø­et vil lide. (©NTB)