CNN sender natt til mandag norsk tid direkte fra Sydney, Australia, der flere personer skal være tatt som gisler i en kafé.

Har tatt gisler på kafé i Sydney

Minst 13 mennesker blir holdt som gisler i en kafé i sentrum av Sydney i det som australsk politi frykter er en terroraksjon iscenesatt av IS-sympatisører.

Tungt væpnet politi har sperret av en sentralt forretningsstrøk rundt Martin Place, der sentralbanken og flere andre banker har sine hovedkontorer, ikke langt fra operahuset og delstatsforsamlingen i New South Wales.

Den australske TV-kanalen Channel 7 melder at det dreier seg om 13 gisler og minst to gisseltakere i kafeen Lindt Chocolat Cafe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vitner forteller at dramaet startet like før klokka 10 om morgenen da en eller to menn gikk inn i kafeen med tunge vesker.

Operaen

Kort etter at politioperasjonen ble innledet mandag formiddag, ble operahuset like i nærheten evakuert etter at det ble funnet en mistenkelig pakke, ifølge australske TV-kanaler. Politiet vil bare si at det har vært en «episode» i operaen.

TV-dekning i området viser folk i kafeen som står med hendene presset mot vinduet. Et svart og hvitt flagg som ligner på det som Den islamske stat (IS) bruker, er også synlig i vinduet.

Flagget har den muslimske trosbekjennelsen i arabisk skrift, men er ikke det såkalt offisielle flagget til IS.

Fryktet terror

Statsminister Tony Abbott har sendt ut en erklæring der han sier at den nasjonale sikkerhetskomiteen er sammenkalt. Han beroliger australierne og sier at sikkerhetsstyrkene er i stand til å håndtere situasjonen.

Australia har fryktet en terroraksjon av dette slaget. Minst 60 australske statsborgere har reist til Midtøsten for å kjempe med IS, og Australia har sluttet seg til den internasjonale koalisjonen mot IS.

Les også
Frykter terroranslag mot nordmenn i uniform
Les også
Fire menn angrep Israels ambassade i Aten
Les også
Terrortrusselen mot Norge: Fryktet drap på tilfeldig familie
Les også
– 160.000 kristne har flyktet fra Mosul
Les også
Brutal terroraksjon avverget i Australia