- Har spart samfunnet for millioner

- Kritikken mot Pinsevennenes Evangeliesenter er høyst urimelig. Evangeliesenteret sparer nemlig det norske samfunn for 248 millioner kroner hvert år. Det sier Jan Ingvaldsen, som er daglig leder på P22 i Oslo.

? Dersom Dagbladet har interesse av at det norske samfunn skal spare penger, bør de heller arbeide for at Evangeliesenteret skal få økt sin støtte over statsbudsjettet. Dersom Evangeliesenteret hadde blitt nedlagt og de cirka 340 beboerne som til enhver tid er ved ett av sentrene, hadde fortsatt sitt rusmisbruk ute på gatene, ville kostnadene vært enorme, sier Ingvaldsen til Korsets Seier.

Ifølge Ingvaldsen koster en rusmisbruker - ut fra lave beregninger - samfunnet minimum kr 2.000 per døgn. Det vil si at Evangeliesenteret sparer det norske samfunn for 248 millioner kroner hvert år. På 10 år utgjør det 2,48 milliarder kroner.

Mer enn 20.000 mennesker har vært inne til behandling på evangeliesentrene de siste ti årene. Utallige har stått fram i aviser, på radio og i fjernsyn og fortalt at oppholdet forandret deres liv. Nedbrutte og ødelagte mennesker er gjenopprettet, splittede familier er gjenforente og tusener er kvitt sine rusproblemer.

KPK