Hanssen avviser Muhammed-kritikk

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen avviser kritikken fra Fremskrittspartiet, som mener han ikke burde stilt opp på pressekonferansen med Magazinets redaktør Vebjørn Selbekk og Mohammed Hamdan i Islamsk Råd Norge.

? Jeg gikk nøye igjennom teksten som Selbekk hadde tenkt å lese opp, og forvisset meg om at den ikke inneholdt noen beklagelse av ytringsfriheten eller av retten til å bruke ytringsfriheten, sier Hanssen til Aftenposten.

Han opplyser at KrF-leder Dagfinn Høybråten først tok kontakt med statsminister Jens Stoltenberg. Høybråten mente det var klokt at regjeringen stilte seg bak, og jobben gikk av praktiske grunner til Hanssen.

Ingen unnskyldning
? I Midtøsten er det noen som ikke er fornøyd, fordi den norske regjeringen ikke har kommet med noen beklagelse. I Midtøsten har de fått med seg noe Siv Jensen ikke har fått med seg, sier Hanssen.

Fremskrittspartiets parlamentariske leder Siv Jensen har uttalt at hun synes regjeringen har opptrådt altfor unnskyldende overfor den islamske verden. Onsdag sendte hun et brev til statsminister Stoltenberg, der hun krever en redegjørelse.

©NTB