Hans Rotmo angrer og tar selvkritikk

Musikeren Hans Rotmo angrer på at han kalte innvandring av muslimer til Europa for «miljøforurensning».

– Jeg tar selvkritikk og angrer på formuleringen om miljøforurensning. Men holder fast på innholdet om masseinnvandringen. Overraskende mye støtte tross uanstendig utsagn, skriver Hans Rotmo i en SMS til Adresseavisen.

Det var i et intervju med Trønder-Avisa sist lørdag den kjente ytre venstreaktivisten og musikeren omtalte muslimer i svært nedsettende ordelag. – Muslimene er en miljøforurensning i Europa. De forurenser på samme vis som vi nordmenn gjorde da vi innvandret til USA og stjal Indianer-land, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Overrasket over støtte

Til tross for ordbruken sier 10 prosent av trønderne seg enig i Rotmos uttalelser, viser en meningsmåling Respons har gjennomført for Adresseavisen.

29 prosent av de spurte kjente ikke til uttalelsene til den kjente musikeren. 45 prosent av de spurte i meningsmålingen svarte at de var helt uenig med Rotmos uttalelser om muslimer og innvandring, mens ti prosent er delvis uenig.

Nestleder Per Sandberg i Fremskrittspartiet er overrasket over resultatet.

– Jeg er overrasket over at så mange, at noen er enig i uttalelsen, skriver Sandberg i en SMS til Adresseavisen.

Felles verdier under press

Meningsmålingen viser også at 26 prosent av de spurte er helt eller delvis enig i utsagnet «Norges identitet og kulturarv er truet av muslimsk innvandring». 40 prosent er helt uenig i dette. Det er ikke Frp-nestlederen fullt så overrasket over.

– Jeg er ikke overrasket over at så stor andel er bekymret for at våre felles verdier er under press. Demokrati, yringsfrihet, likestilling og valgfrihet er ikke en selvfølge. Det er verdier som må forsvares hver dag, skriver Sandberg.

Les også
Rasisme forkledd som misjon
Les også
Høyre-politiker krever norskkurs for imamer