Han er ny direktør for Bioteknologirådet

Ole Johan Borge overtar direktørstolen i Bioteknologirådet.

– Å tiltre som direktør kan neppe gjøres på et bedre tidspunkt, siden det nå skjer mye spennende på flere av rådets arbeidsområder, sier Borge.

LES:Norge kan bli først med mannlig mor

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til høsten kommer regjeringens stortingsmelding om bioteknologi.

Bprge tar over etterSissel Rogne, som gikk av ved nyttår for å bli direktør for Havforskningsinstituttet.

Han har doktorgrad innen stamcelleforskning og er avdelingsleder for helse og IKT i Innovasjon Norge. Han kjenner Bioteknologirådet godt fra sine ti år som seniorrådgiver i daværende Bioteknologinemnda fra 1999 til 2009.

Debatt om grenser

– Jeg er sikker på at vi vil se enda flere bruksområder for gen- og bioteknologi i årene som kommer. I forkant av at teknologien tas i bruk, er det viktig med en åpen debatt om hvilke grenser som skal gjelde, sier Borge.

Han tiltrer stillingen i mai og blir da leder for et sekretariat på syv personer. De utreder sakene som råder diskuterer, arrangerer debattmøter og utgir tidsskriftet Genialt.

Arbeidsplasser

– Med Ole Johan har Bioteknologirådet fått en faglig svært dyktig direktør som kan engasjere og invitere til etisk refleksjon og debatt om bioteknologiske muligheter og utfordringer, sier rådsleder Kristin Halvorsen.

LES OGSÅ:Vil tillate forskning på genmodifiserte embryoer

Halvorsen vektlegger Borges erfaring med bioteknologiselskaper fra jobben i Innovasjon Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Den norske bioteknologi-industrien har potensial til å skape mange arbeidsplasser og bidra til å løse store samfunnsutfordringer, blant annet innen helse og klima, sier Halvorsen.