Hamas mener jødene har skylden for den globale finanskrisen.

Hamas: USAs jødelobby bak finanskrisen

Den palestinske islamistiske bevegelsen Hamas fornekter seg ikke, nå gir de «jødelobbyen» i USA ansvaret for den globale finanskrisen.

- Krisen er resultatet av dårlig administrasjon og finansstyring, og et dårlig banksystem satt på plass og kontrollert av jødelobbyen, uttalte Hamas' talsmann Fawzi Barthum i en erklæring tirsdag, ifølge den liberale israelske nettavisen Haaretz.com.

Ifølge Barthum ignorerer USAs regjering, til tross for at den har fått igjennom en kriseplan til en pris av 700 milliarder dollar, «rollen til den jødiske lobbyen som opprettet den amerikanske bank- og finanssektoren».

- Denne lobbyen kontrollerer amerikanske valg og definerer utenrikspolitikken til enhver ny administrasjon på en måte som gir den mulighet til å beholde kontrollen over enhver amerikansk regjering og økonomi, sa Barthum.

Den amerikansk-jødiske gruppen Anti-Defamation League rapporterte i forrige uke om en stor økning i antall antisemittiske meldinger på internett i forbindelse med utviklingen av finanskrisen.

Mange av meldingene var rettet mot jøder i sin alminnelighet, mens noen også omtalte det de kalte jødisk kontroll med USAs regjering som ledd i «den jødiske verdensorden» med ansvar for finanskrisen. (©NTB)