FORBYS: Det grønne Hamas-flagget blir forbudt i Tyskland. Bildet viser en palestinsk jente som vifter med flagget i Ramallah på Vestbredden, mai 2021.

Hamas-flagg blir forbudt i Tyskland

Den tyske regjeringen forbyr Hamas-flagg etter en rekke antisemittiske hendelser under antiisraelske demonstrasjoner i mai, skriver Die Welt.

Det var etter antiisraelske opptøyer i Berlin, Hamburg og andre tyske byer i forrige måned at regjeringspartiene fikk ideen om å forby Hamas' flagg. Ifølge Deutsche Welle var det flere angrep mot synagoger, brenning av det israelske flagget og antisemittisk språkbruk.

– Vi ønsker ikke at flaggene til terrororganisasjoner skal veives på tysk jord, sier Thorstein Frei i det kristenkonservative regjeringspartiet CDU til Die Welt. Den sosialdemokratiske koalisjonspartneren SPD var først skeptisk, men sluttet seg senere til forslaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Regjeringen har også forbudt den sjiamuslimske Hizbollah-militsen, som i likhet med Hamas har et fiendtlig forhold til Israel, og betegnet den som en terrororganisasjon. Det gjør at det er forbudt å vise offentlig støtte for Hizbollah, inkludert å veive med gruppens flagg.

USA og EU har stemplet både Hizbollah og Hamas som terrorgrupper. Hamas ble etablert i 1987. Siden 2007 har gruppen kontrollert Gazastripen, og utkjempet flere kriger mot Israel, senest i mai.

(©NTB)