Hallaråker kan bli KrF-topp

Den tidligere indremisjonsgeneralen Karl Johan Hallaråker er aktuell for KrFs sentralstyre.

Hal­la­rå­ker, med bak­grunn som rek­tor påBild­øy bi­bel­sko­le og ge­ne­ral­sek­re­tær iIndre­mi­sjons­for­bun­det, kan havne i sen­tral­sty­ret til Kris­te­lig Folke­par­ti. 69-åri­ge Hal­la­rå­ker, som er leder i Ber­gen KrF, er inn­stilt som en av ni kan­di­da­ter til fem plas­ser i par­ti­ets øvers­te organ.

- Hal­la­rå­ker er en vik­tig per­son for KrF, sier le­de­ren av valg­ko­mi­te­en, Geir J. Bekke­vold, tilVårt Land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bekke­vold mener den kon­ser­va­ti­ve kan­di­da­ten fra Vest­lan­det bi­drar til bred­de i par­ti­ets pro­fil. Han trek­ker også frem Hal­la­rå­kers kom­pe­tan­se, farts­tid og ster­ke en­ga­sje­ment forKrF.

Flere fra Horda­land

I 1993 var Karl Johan Hal­la­rå­ker med i kam­pen som liste­topp for Horda­land KrF, men tapte no­mi­na­sjo­nen mot Are Næss. Han har li­ke­vel ved flere an­led­nin­ger blitt vur­dert som en ak­tu­ell kan­di­dat til Stor­tin­get.

Den størs­te ut­ford­rin­gen til Hal­la­rå­ker kan fort vise seg å bli bo­steds­adres­sen. Også sit­ten­de sen­tral­styre­med­lem og kan­di­dat Astrid Aar­hus Byrk­nes kom­mer fra Horda­land - det samme gjør for øvrig Knut Arild Ha­rei­de, men parti­le­de­ren har fast plass i sen­tral­sty­ret.

Lands­møte neste helg

KrFs valg­ko­mité har også inn­stilt Hilde Eke­berg (Opp­land), Stur­la Hen­riks­bø (Oslo), Geir­mund Lykke (Sør-Trøn­de­lag), KrFU-le­der Eli­sa­beth Løland (Øst­fold), Kjell In­golf Rop­stad (Aust-Ag­der), Per Pe­der­sen (Nord­land) og Dag Sele (Tele­mark) til de fem le­di­ge styre­plas­se­ne.

Kris­te­lig Folke­par­ti harlands­møte i Trond­heim 25. til 28. april.