Hallaråker advarer lærenemnda

- To homofilisyn vil splitte Den norske kirke, advarte OF-formannen Hallaråker under årsmøtet i Bergen.

Organisasjonenes Fellesråd ? OF ? åpnet sitt årsmøte torsdag kveld. Ledere for tolv lutherske organisasjoner er samlet i Bergen til samtale og drøftelser. Formann Karl Johan Hallaråker tale ved åpningen var en advarsel mot splittelse, dersom Lærenemnda godkjenner to homofilisyn.

Om to uker legger Den norske kirkes lærenemnd fram konklusjonene av et årelangt arbeid med homofilisaken. Signalene som har sivet ut tyder på at et flertall i nemnda mener at kirken kan leve med to syn på homofilt samliv.

I dag gjelder et vedtak i Kirkemøtet om at homofile samboere ikke kan ha stillinger i kirken som krever ordinasjon. Men flere biskoper deler ikke dette synet.

OF-formannen Hallaråker tror kirken blir splittet og nye allianser blir opprettet dersom Lærenemda godkjenner to homofilisyn.

? Inkludering av homofilt samliv som legitim kristen måte å tenke på, vil få dramatiske konsekvenser for relasjoner i Den norske kirke. Det vil sprenge relasjoner som eksisterer i dag... En slik situasjon vil påføre mange bibeltro prester og råd i Den norske kirke stor smerte. Vi må ikke la dem sitte alene, sa OF-formannen i sin tale.

I et intervju med Vårt Land sier Hallaråker at han ser for seg en ny allianse der bibeltro prester i kirken, ledere i lavkirkelige organisasjoner og frikirkene er med.

? Dersom Den norske kirke kommer ut slik vi kan frykte, vil det føre dem på kollisjonskurs både med mye av kristenfolket, misjonsfolket, andre kirkesamfunn i Norge samt størstedelen av den verdensvide kristne kirken, mener Karl Johan Hallaråker.






Magne Vågnes