Hagen: Krever gransking i Krekar-saken

Det bør opprettes en offentlig granskningskommisjon som ser på myndighetenes håndtering av den terrormistenkte mulla Krekar, mener FrP-leder Carl I. Hagen.

Fremskrittspartiet vil kreve nedsatt en slik kommisjon så snart Stortinget kommer sammen igjen i oktober. Mandatet skal være å kartlegge alle forhold omkring mulla Krekars virksomhet på norsk jord etter at han kom til landet i 1991, skriver Aftenposten.

FrP-leder, Carl I. Hagen, ønsker også å granske hvordan norsk overvåking og norske utlendingsmyndigheter har håndtert mullaen etter at man ble klar over at han utgjorde en sikkerhetsrisiko.

I internasjonale medier er Krekar nevnt som en av lederne for den muslimske terrorgruppen Ansar al-Islam, som blant annet har erklært krig mot kurdiske grupper i Nord-Irak. I tillegg skal de ha nær tilknytning til Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk. Den terrormistenkte irakeren mulla Krekar kom til Norge i 1991 som flyktning, og har bodd sammen med sin kone og fire barn i Oslo. Norske utlendingsmyndigheter vurderer fortsatt om hans og familiens oppholdstillatelse i landet skal oppheves.

Per Ole Aalberg