PASTORAL KREFTBLØFF: Hillsong-menigheten utenfor Sydney har blitt verdenskjent for lovsangen sin. Nå er en pastor og lovsangskomponist fra en annen menighet som har besøkt Hillsong avslørt som bløffmaker. Bildet er fra 2006.

Hadde ikke kreft likevel

Pastor bløffet for både kone og barn, Hillsong Church og titusener av lovsangere.

På platen «This is our God», den siste tilveksten blant Hillsongs årlige lovsangsutgivelser, har sangen «Healer» fått ekstra mye oppmerksomhet. Pastor Michael Guglielmucci har fortalt om sin angivelig dødelige kreftsykdom og fremførte sangen med oksygentilførsel i nesen foran over 20.000 mennesker på årets Hillsong-konferanse. Nå viser det seg at det hele er bløff, melder Korsets Seier. Mannen skal simpelthen ha lurt både kone og barn og menigheten han betjener med skuespill og løgn i to år.

I juli gjengav KS utdrag fra en youtube-video hvor Guglielmicci forteller om sykdommen:

– Det var en utrolig rar dag. Jeg dro til sykehuset for å gjøre noen tester og fikk beskjeden at jeg hadde kreft. En ganske aggressiv type også.

«Etter den sjokkerende beskjeden reiste Mike hjem og satte seg i studioet sitt. Han visste at han trengte å reise hjem for å være sammen med Gud», skrev KS.

– Av en eller annen grunn satte jeg opp en mikrofon og trykket på opptaksknappen. Der og da sang jeg sangen fra begynnelse til ende. Den kom helt av seg selv, fortalte Guglielmucci.

Den australske avisen The Advertiser skriver at pastoren som har arbeidet i Planetshakers, et av de største kristne ungdomsmiljøene i landet, nå blir bedt om å melde seg hos politiet for å få klarhet i hva som har skjedd med pengene som har blitt samlet inn i forbindelse med den påståtte sykdommen. Giglielmucci bekjente sist lørdag sine synder på et ledermøte i den australske pinsebevegelsen og ble deretter fratatt sin pastorale akkreditering.


DM