- Hadde ikke jeg fått beskyttelse, er jeg ikke sikker på at jeg hadde levd i dag

Trusler og sjikane er dagligdags for islamkritikere i Danmark, sier tidligere politiker.

- Det er ikke mind­re enn for­fer­de­lig at Lars Hede­gaard tirs­dag ble ut­satt for et at­ten­tat. Jeg er dypt sjok­kert, for­tel­ler Naser Kha­der i en kom­men­tar på Kris­te­ligt Dag­blad.

Kha­der skri­ver at det dess­ver­re er van­lig at islam­kri­ti­ke­re i Dan­mark blir ut­satt for «trus­ler, sji­ka­ne og for­ulem­pel­ser av alle mu­li­ge slag».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg har selv levd med dette i mange år, og hadde ikke PET (Po­li­ti­ets Efter­ret­nings­tje­nes­te) gitt meg be­skyt­tel­se, er jeg ikke sik­ker på at jeg hadde levd i dag.

LES OGSÅ:
Hedegaard får støtte fra det danske samfunnet

Demokrati og islam

Kha­der, som flyt­tet fra Syria til Dan­mark som 11-åring, satt som re­pre­sen­tant i Folke­tin­get fra 2001 til 2011. Først for Det Ra­di­ka­le Venst­re, før han brøt med par­ti­et i 2007 og ble leder av ny­star­te­de Ny Al­li­an­ce - som etter hvert har skif­tet navn til Li­be­ral Al­li­an­ce.

Han har blant annet job­bet som ara­bisk tolk og har skre­vet flere ar­tik­ler og bøker, blant annet «Ære og Skam».

Kha­der er kjent som en tals­mann for de­mo­kra­ti og islam og stif­tet be­ve­gel­sen Mo­de­ra­te Mus­lims (se­ne­re De­mocra­tic Mus­lims) da stri­den om Mu­ham­med-ka­ri­ka­tu­re­ne i Jyl­lands-Pos­ten be­gyn­te.

Ikke enig med Hede­gaard

Naser Kha­der po­eng­te­rer at han ikke er enig med Lars Hede­gaard, som han mener har hatt uny­an­ser­te ut­ta­lel­ser om mus­li­mer og islam.

- Men det end­rer ikke ved hans rett til å ut­ta­le seg. Og det rett­fer­dig­gjør på ingen måte et slikt an­grep, un­der­stre­ker den tid­li­ge­re riks­po­li­ti­ke­ren.

- Jeg har ikke annet enn for­akt for per­soner som på denne måten ut­øver vold, og det er en ka­ta­stro­fe hvis folk lar seg skrem­me til å tie.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES LEDER:
Angrep på ytringsfriheten

(Dagen)

Naser Khader