Guvernør: Har fått informasjon om bortførte jenter

Myndighetene i Borno er blitt kontaktet av folk som sier de har sett de bortførte jentene i Nigeria, opplyser delstatsguvernør Kashim Shettima.

Les også: Mobiliserer til støttemarkering i Oslo i morgen - #BringBackOurGirls

- Vi har fått mel­din­ger om at de er blitt ob­ser­vert på en­kel­te ste­der. Det har vi vi­dere­brakt til re­le­van­te mi­li­tæ­re myn­dig­he­ter for at de skal dob­belt­sjek­ke, ve­ri­fi­se­re og hente inn mer in­for­ma­sjon på de ak­tu­el­le ste­de­ne, sier Shet­ti­ma til BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Del­stats­gu­ver­nø­ren leg­ger til at han ikke tror jen­te­ne er blitt brakt over gren­sen til Tsjad eller Ka­me­run.

Det pågår nå en in­ter­na­sjo­nal inn­sats for å finne de 223 sav­ne­de jen­te­ne som ble kid­nap­pet fra en skole i byen Chi­bok i del­sta­ten Borno 14. april.

Stor­bri­tan­nia, USA og Frank­ri­ke har sendt eks­pert­team og ut­styr for å hjel­pe den ni­ge­ri­ans­ke hæren med lete­ak­sjo­nen nord­øst i lan­det. Også Kina og Is­rael har til­budt seg å bistå i ar­bei­det.

Frank­ri­kes pre­si­dent François Hol­lan­de har også tatt til orde for et topp­møte om sik­ker­hets­si­tua­sjo­nen i re­gio­nen, med spe­si­ell vekt på isla­mist­grup­pen Boko Haram.

- Jeg har fore­slått for Ni­ge­rias pre­si­dent Good­lu­ck Jo­nat­han å ar­ran­ge­re et møte med Ni­ge­rias nabo­land, sa Hol­lan­de søn­dag.

Han an­ty­det at et slikt møte kan hol­des al­le­re­de til hel­gen der­som lan­de­ne er enige i for­sla­get. Ni­ge­ria, Tsjad, Ka­me­run, Niger og Benin er blant ak­tu­el­le del­ta­ker­land.

(©NTB)

Les også
#BringBackOurGirls-markering i Oslo
Les også
Amnesty: - Nigeria fikk advarsel før bortføringen