Grundig behandling av Oasen

-Oasen-saken er blitt veldig grundig behandlet i Utdannings- og forskingsdepartementet, derfor trengte vi tiden, sier statssekretær Helge Ole Bergesen til Magazinet.

For akkurat fire uker siden lovte statssekretæren en svært rask avklaring av Oasen-anken i et intervju med Magazinet. I utgangspunktet skulle avgjørelsen ha blitt tatt i forrige uke.

-Arbeidspresset på andre saker, og da fremst budsjettinnspurten har vært viktigere å prioritere. Derfor ble avgjørelsen utsatt en uke, sier Helge Ole Bergesen.
-Jeg føler at vi har jobbet så raskt som mulig ut fra at anken skulle behandles forsvarlig. Dessuten fikk vi uttalelsen fra Likestillingsombudet midt i dette arbeidet, som vi også måtte ta hensyn til, sier Bergesen.

Oasen-saken er blitt en betent og omstridt sak i opinionen. Kristin Clemets forgjenger, Trond Giske, mente Oasen ville bli en ekstrem skole på grunn av kristendommen som gjennomsyrer alle fag i ACE-pedagogikken. I tillegg kom altså Likestillingsombudets kritiske rapport som slo fast at det meste av ACE-læremidlene var i strid med likestillingsloven.

På spørsmål om dette har vært en vanskelig sak for den nye statsråden, svarer Bergesen:
-Jeg vil heller si det slik at dette har vært en sak vi har behandlet veldig grundig.
-Blir det lettere for andre lignende skoler å bli godkjent nå?
- Søknader fra tilsvarende skoler må behandles ut fra det samme grunnlag som Oasen. Dagens godkjenning er ingen blankofullmakt for andre ACE-skoler, sier Bergesen. Statssekretæren opplyser at også Salten Bibelsenters grunnskole i Fauske er blitt godkjent i dag etter at bibelsenteret anket avslaget som ble gitt av Giske.

Per Ole Aalberg