Greske nynazister i retten for drap

To gre­ke­re som antas å til­hø­re det ny­na­zis­tis­ke par­ti­et Gyl­lent dag­gry, er stilt for ret­ten, til­talt for å ha kniv­drept en pa­kis­tansk inn­vand­rer.

Retts­sa­ken mot de to, Dio­nys­sis Liakopou­los (25) og Chris­t­os Steriopou­los (29), be­gyn­te i Aten ons­dag.

De ri­si­ke­rer feng­sel på livs­tid der­som de blir kjent skyl­di­ge i å ha stuk­ket ned og drept en 27 år gam­mel pa­kis­tansk mann i Aten i ja­nu­ar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De ble på­gre­pet få timer etter dra­pet etter at et øyen­vit­ne meld­te fra til po­li­ti­et og oppga num­mer­skil­tet til mo­tor­syk­ke­len som gjer­nings­men­ne­ne bruk­te.

Begge de to til­tal­te nek­ter for å være med­lem av Gyl­lent dag­gry, men po­li­ti­et fant flere flyge­bla­der og annet ma­te­ri­ell fra par­ti­et da de ran­sa­ket lei­lig­he­ten til den ene av dem.

Det er et stort sik­ker­hets­opp­bud rundt retts­lo­ka­le­ne, og men­neske­retts­or­ga­ni­sa­sjo­ner og andre grup­per har vars­let de­mon­stra­sjo­ner uten­for retts­byg­nin­gen ons­dag etter­mid­dag.

Etter å ha be­fun­net seg i pe­ri­fe­ri­en i gresk po­li­tikk i lang tid, har det ny­na­zis­tis­ke par­ti­et de siste par årene fått stor opp­slut­ning, og i fjor ble det også valgt inn i na­sjo­nal­for­sam­lin­gen.