Gravid feilaktig innkalt til abort

Syke­hu­set Øst­fold be­kla­ger etter at et ungt par ble inn­kalt og møtte opp til det de trod­de var en ul­tra­lyd­un­der­sø­kel­se, men som var en time for å ut­fø­re en abort de ikke hadde be­stilt.

En 24 år gam­mel mann for­tel­ler til Fred­rik­sstad Blad at hans gra­vi­de kjæ­res­te (21) fikk to brev og et skje­ma i pos­ten.

- Vi skjøn­te ikke så mye av skje­ma­et og hel­ler ikke selve inn­kal­lin­gen, men vi tenk­te kan­skje at det var inn­kal­ling til ul­tra­lyd, selv om kjæ­res­ten min bare er tolv uker på vei, og vi viss­te at ul­tra­lyd ikke tas før etter 18 uker. Men vi tenk­te vi fikk møte opp, siden vi hadde fått inn­kal­ling, for­tel­ler 24-årin­gen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De skal bli for­eld­re for førs­te gang og reg­net med at dette var ru­ti­ne. På syke­hu­set fikk de imid­ler­tid en over­ras­kel­se.

- Vi kom inn på gy­ne­ko­lo­gisk av­de­ling og for­sto at dette var for­be­re­del­ser til en abort, noe vi ab­so­lutt ikke hadde til hen­sikt, for­tel­ler man­nen.

Det ble ikke ut­ført noen abort, og den gra­vi­de 21-årin­gen fikk i ste­det sjek­ket at alt sto bra til med fos­te­ret.

Kom­mu­ni­ka­sjons­sjef Bjørn R. Hødal ved Syke­hu­set Øst­fold be­kla­ger hen­del­sen.

- I dette til­fel­let har ikke kom­mu­ni­ka­sjo­nen mel­lom helse­per­so­nel­let og den gra­vi­de og hen­nes sam­bo­er vært ty­de­lig nok, sier han.

Les også
Historisk få Downs-fødsler i DanmarkDowns syndrom
Les også
Abort - en sak for hvem?