Karbala, som ligger 110 kilometer sør for den irakiske hovedstaden Bagdad, er hellig for sjiamuslimer fordi graven til profeten Muhammeds dattersønn Hussein ibn Ali som døde i året 680 ligger her. Foto: Mushtaq Muhammed / Reuters / NTB scanpix

Granatangrep mot irakisk by med flere millioner pilegrimer

Én person ble drept og flere såret i et granatangrep i den irakiske byen Karbala fredag, i det millioner var samlet til en av verdens største religiøse markeringer.

– Én person ble drept og fire såret da granater traff et området vest i byen som kalles Souk al-Basra, rundt sju kilometer fra byens sentrum, opplyser irakisk politi.

Mer enn 17 millioner sjiamuslimske pilegrimer har kommet til Karbala for den religiøse sørgehøytiden Arbaeen, som på lørdag markerer avslutningen på en 40 dager lang sørgeperiode siden Ashura – dagen for drapet på profeten Muhammeds dattersønn Hussein ibn Ali i året 680 etter Kristus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Karbala, som ligger 110 kilometer sør for den irakiske hovedstaden Bagdad, er hellig for sjiamuslimer fordi graven ligger her.

Irakiske myndigheter iverksetter som regel strenge sikkerhetstiltak knyttet til markeringen, særlig i år, ettersom de står overfor en stor trussel fra sunnimuslimske opprørere fra Den islamske stat (IS).

Tidligere denne uken ble tre personer drept og fire såret da en bombeeksplosjon rammet det nordøstlige Bagdad, nær et av de flere tusen matforsyningsteltene som er satt opp for å gi mat og drikke til pilegrimene.