God Invest bygger verdens største lakseslakteri

Det kristne investeringsfirmaet God Invest og det børsnoterte fiskeselskapet Pan Fish skal samarbeide om å bygge verdens største lakseslakteri i Herøy på Sunnmøre.

Utbyggingen er et samarbeidsprosjekt mellom det Pan Fish eide firmaet Jørgen Vågsholm AS og EiendomsUtvikling Inter ASA som er et selskap i God Invest konsernet.

God Invest har store eierinteresser i Eiendomsutvikling Inter ASA, som etter den siste emisjon er blitt større enn morselskapet. Selskapet har en egenkapital på ca 50 millioner kroner og har planer om videre vekst.

Det er store dimensjoner over investeringsrammen i prosjektet. De totale investeringene er beregnet til å ligge et sted mellom 160 og 200 millioner kroner.

Byggearbeidet skal etter planen starte allerede i høst. Bygget vil stå ferdig utpå vårparten i 2003.

Styreleder Agnar Dag Ulstein i God Invest har stor tro på samarbeidet med Pan Fish. Det er et av de største og mest kjente fiskeriselskaper i Norge med eksportinntekter i milliardklassen.

- Pan Fish har mellom 40 og 50 laksekonsesjoner. Det vil gi en god basis for slakteriets beskjeftigelse, sier Ulstein.

Han forsikrer at slakteriet ikke bare blir verdens største, men det blir også topp moderne med den beste maskinparken for best mulig behandling av laksen.

- Det vil selvsagt bygges slik at det kan produsere med de høyeste krav til hygiene og etisk avliving av fisken, sier Ulstein.

Selve driften av slakteriet vil Pan Fish-konsernet stå for. EiendomsUtvikling Inter ASA skal eie bygningene og grunnen.

EiendomsUtvikling Inter ASA kommer til å leie ut lokalene til Pan Fish på en 20 års kontrakt.

Det er ingen hemmelighet at både laksenæringen generelt og Pan Fish spesielt har vært i hardt vær den siste tiden. Men Agnar Dag Ulstein er ikke bekymret for å satse stor i den hardt pressede bransjen.

- Laks skal slaktes uansett. Og det beste anlegget kan gjøre den beste jobben, sier Ulstein som tror at stigende laksepriser på sikt vil kunne friskmelde oppdrettsnæringen.

God Invest konsernet hadde i fjor et underskudd på over 14 millioner kroner og har måttet tåle en del kritikk i pressen. Men i følge Ulstein kan tiden med underskudd nå være over.

- Resultatet for første halvår ser ut til å bli positivt. Det er bare styrebehandlingen som gjenstår, forsikrer Agnar Dag Ulstein.

Vebjørn K. Selbekk