Gisler i Norges Kristne Råd?

Etter vår mening bør de politisk korrekte byråkratene i Kirkens Hus få holde på med sine fordømmelser av Israel på egen hånd uten assistanse fra det lavkirkelige og frikirkelige Norge, skriver redaktør Vebjørn K. Selbekk.

Norges Kristne Råd (NKR) presenterer seg selv som «det nasjonale økumeniske kirkeråd i Norge». Etter helgens rådsmøte i NKR er det nok flere enn oss som må undres over om dette er en organisasjon som egentlig seiler under falsk flagg. Maken til politisert uttalelse som den resolusjonen rådet vedtok om Israels sikkerhetsgjerde skal man nemlig lete lenge etter.

På sedvanlig Israel-kritisk måte slår uttalelsen fast at forsvarsmuren israelerne bygger er «et brudd på menneskerettighetene og i strid med folkeretten». Resolusjonen uttrykker også støtte til den såkalte «Riv muren-kampanjen» som sist høst fant det opportunt å bruke årsmarkeringen av jødeutryddelsene under Krystallnatten som makabert bakteppe for å fremme sitt anti-israelske budskap.
At denne typen tenkning finnes i deler av statskirken er velkjent. Mer ufattelig er det at disse kreftene klarte å få med seg en lang rekke frikirkelige menigheter og bevegelser på sin ensidige resolusjon.

Vi forstår ikke hvordan tradisjonelt Israelvennlige miljøer som Baptistsamfunnet, Misjonsforbudet, Den Evangelisk Lutherske Frikirke, Frelsesarmeen, Karisma Senter, Oslo Kristne Senter, Kirken i Dalen og Metodistkirken kan være med på å la seg bli assosiert med slik anti-israelsk retorikk.

Etter vår mening bør de politisk korrekte byråkratene i Kirkens Hus få holde på med sine fordømmelser av Israel på egen hånd uten assistanse fra det lavkirkelige og frikirkelige Norge.
For noen år siden sa pinsebevegelsen i Norge nei takk til å få observatørstatus i Norges Kristne Råd. Helgens mur-resolusjon viser at det var en riktig avgjørelse.