Gir ikke opp håpet om stortingsplass

Flere sentrale tillitsvalgte har trukket seg, men tidligere KrF-politiker Tomas Moltu mener at Partiet De Kristne har stort potensial.

Torsdag kveld var det invitert til åpent møte i Bergen rådhus for lokallaget tilPartiet De Kristne (PDK). Drøyt 30 mennesker med relativt høy gjennomsnittsalder hadde funnet veien. LokallagssekretærArne Øystein Lorentsen uttrykte i sin velkomsthilsen forståelse for at man kan spørre hvordan det går med PDK.

Sist helg ble det kjent at nestlederTrine Overå Hansen, som også var partiets toppkandidat i Hordaland ved forrige stortingsvalg, har trukket seg fra alle verv. Hun begrunner det med ideologisk uenighet og en problematisk lederkultur.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når det er litt turbulent, er det godt å ha noen solide Guds ord å støtte seg til, sa Lorentsen før andakten.

– Fader Gud, det var du som startet Partiet De Kristne, innledet han bønnen etterpå.

Kollektkurven ble sendt rundt for å samle inn penger til å drive valgkamp.

– Oppnåelig

NyinnmeldteTomas Moltu, som tidligere har vært byråd forKrF i Bergen, var kveldens taler. Han gikk gjennom flere punkter i partiprogrammet for å forklare hvorfor han hadde sluttet seg til PDK. Han kommenterte også Hansens utmelding.

– Jeg har et godt forhold til Trine. Det er trist at hun meldte seg ut, men det er hennes valg, sa Moltu. Han påpekte at PDK hadde rundt 2.300 stemmer i Hordaland ved forrige stortingsvalg og trenger rundt 13.000 stemmer ved valget neste år for å få et mandat. Det mente han er oppnåelig.

– Valget er gitt i forhold til hvor KrF går. De har sagt at de vil inn i regjering, men de vil ikke regjere med Fremskrittspartiet. Jeg tror de kommer til å søke regjeringsmakt med Arbeiderpartiet, sa Moltu.

– Uff, sukket en kvinne i forsamlingen.

Ikke avvisende

Tomas Moltu understreker at han ikke meldte seg inn i PDK på grunn av Trine Overå Hansen, men på grunn av partiprogrammet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hva gir deg tro på at PDK kan få representanter påStortinget?

– Velgerne er i bevegelse, sier Moltu.

– Selv om PDK kanskje ikke oppleves som så bredt, så appellerer politikken og kandidatene bredt, sier han.

– Er du villig til å bli nominert til stortingsvalget?

– Hvis jeg blir spurt, skal jeg svare valgkomiteen på det.

– Men du avviser det ikke?

– Nei, jeg skal ikke avvise noe.

LES OGSÅ:– Diskuterer nytt parti

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter møtet i Bergen ble det kjent at også fylkesleder i Hordaland, Margit Apelthun, trekker seg fra sitt verv. «Det er fleire ting som har skjedd i prosessen fram til dei siste hendingane. Og den måten den sentrale leiinga no styrer partiet kan eg ikkje lenger stå inne for», skrev hun på Facebook.

Med tilsvarende begrunnelse meldte tidligere listetopp i Sogn og Fjordane,Magnar Hellesøy, seg ut av partiet tidligere denne uken. Før helgen ble det gjennomNorge Idag kjent at det arbeides med å etablere et nytt parti med navnet Alliansen Kystpartiet. Initiativtakere er skipsrederDan Odfjell, selfanger og tidligere stortingsrepresentantSteinar Bastesen og tidligere leder forKristent Samlingsparti,Morten Selven.