Gunhild Bjørnnes for ett år siden. Da veide hun 144 kilo.

Gikk ned 50 kilo på ett år

- Mitt livs tøffeste kamp, sier den kristne jenta Gunhild Bjørnnes (37), som onsdag kveld blottlegger hele seg i en ny programserie på TVNorge.

- Jeg har vært over­vek­tig hele livet, og prøvd det meste uten å lyk­kes. Da TV­Nor­ge søkte eks­tremt over­vek­ti­ge, tenk­te jeg at dette er min sjan­se! Jeg var lei av å være over­vek­tig, og hadde ikke det som treng­tes for å få til en end­ring i mitt liv, sier Gun­hild Bjørn­nes til Dagen.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun er født og opp­vokst i Trøn­de­lag og job­ber til dag­lig på P22, et kris­tent av­rus­nings- og mo­ti­va­sjons­mot­tak midt i Oslo.

 

I ons­da­gens pro­gram iEn ny start-se­ri­en på TV­Nor­ge, viser hun hva hun måtte gjen­nom for å gå ned hele 50 kilo. Hun våger å vise sine mest sår­ba­re sider, men også sine ster­kes­te sider.

 Hodet må med - For å lyk­kes med å for­and­re våre liv må vi ha med hodet. Vi må endre våre tanke­møns­ter, se at vi er "elsk-ver­dig". Vi er els­ket av både Gud og men­nes­ker, for den vi er, ikke for hva vi kan gjøre eller oppnå i oss selv, sier Bjørn­nes. 

- Grun­ne­ne til at jeg var over­vek­tig var mange, men jeg fikk lære at det var mitt an­svar. Jeg innså at jeg måtte legge bort alle unn­skyld­nin­ger og innse at det var bare jeg som kunne gjøre noe, for­kla­rer hun.

 

- Det vik­tigs­te har vært at jeg har våget å være ærlig med meg selv, og være åpen om meg selv. Det var mine kilo, jeg hadde spist dem. Pro­gram­le­der Kari Ja­ques­son gav meg all­tid spørs­må­let hvor­for?  Og det var be­sva­rel­sen jeg måtte jobbe med.  

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For­hol­det til Gud

 

- Jeg har all­tid hatt et le­ven­de for­hold med Gud, men jeg lærte også at min verdi lå ikke i det jeg kan oppnå, men hvem jeg er i Gud. Selv­til­li­ten min har nå gått fra bunn og opp­over. Jeg er mye mer so­si­al og fin­ner på ting med folk fordi jeg har inn­sett at jeg er mye mer enn bare over­vek­tig.

 

- Når du er så over­vek­tig som jeg var, så druk­ner nes­ten alle andre per­son­li­ge egen­ska­per. Jeg var bare tjukk, og lot det de­fi­ne­re meg som per­son. Jeg så ikke mine indre egen­ska­per. At jeg har masse å gi av meg selv, sier hun.

 

Ved å tørre å vise seg sår­bar og være åpen, fikk Gun­hild Bjørn­nes den hjel­pen og støt­ten hun treng­te.

 

- Jeg håper at jeg på TV kan in­spi­re­re andre til å ta tak i sine egne ut­ford­rin­ger.  Hvis jeg kan, kan alle. Det er mulig! La det fak­tum at Gud har skapt deg slik som du er, være din verdi, sier hun med et smil.