Giftet seg med barneskolelæreren – nå vil han skilles

Den tidligere skoleeleven og hans lærer skal skilles etter 20 år. De innledet forholdet da han var 12 og hun 34 år, og hun sonet over sju år i fengsel for det.

Vili Fualaau og læreren hans, den gifte firebarnsmoren Mary Kay LeTourneau ble verdenskjendiser da forholdet deres ble kjent i 1996. Den gang 34 år gamle LeTourneau ble i 1997 dømt for overgrep mot 12-åringen og sonet sju og et halvt års fengsel. Hun var da allerede gravid med Fualaau og fødte deres første datter mens hun var ute mot kausjon.

Da hun ble løslatt i mai 2005, giftet hun seg med Fualaau, som var blitt 21. Han var da blitt far til enda en datter, som ble født i fengselet. Historien om de to er mye omtalt, bøker er skrevet og filmer innspilt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter tolv års ekteskap har imidlertid Fualaau tatt ut separasjon, det framgår av rettspapirer i King fylke fra 9. mai. De to er i dag henholdsvis 33 og 55 år.

Forholdet førte til store overskrifter i USA, og det skapte en offentlig debatt om hvorvidt kvinnelige og mannlige seksualforbrytere blir behandlet ulikt, fordi amerikanerne ikke kunne enes om omfanget av LeTourneaus skyld.