Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og regjeringen øker støtten til Gestapomuseets forening i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Gestapomuseet i Bergen får støtte

Regjeringen øker støtten til stiftelsen Gestapomuseets forening fra 1 til 2 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett.

Stiftelsen vil drive museum i Gestapohuset i Veiten, noe regjeringen nå bidrar med ekstra penger til, skriverBergens Tidende.

– Vår ambisjon er at hver eneste elev i denne byen skal ha vært innom Gestapomuseet, sier primus motor Dag Steinfeld til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Regjeringen legger fram sitt reviderte nasjonalbudsjett på tirsdag, og der vil det bli foreslått å øke den statlige støtten til stiftelsen fra 1 til 2 millioner kroner. Fra før har stiftelsen mottatt en årlig statsstøtte på 1 million kroner for å drive fangeleiren på Espeland.

– Regjeringen ønsker å bidra fordi det er så viktig at vi aldri glemmer. Og det er viktig at vi bevarer steder som Gestapo-huset og Espeland fangeleir, som er en av de best bevarte fangeleirene fra andre verdenskrig, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).