Gaza-maraton avlyst - nekter jenter å delta

FNs hjelpeorganisasjon UNRWA avlyser et maratonløp i Gaza fordi Hamas har nedlagt forbud mot at kvinner får delta.

FNs flykt­nin­ge- og nød­hjelps­or­ga­ni­sa­sjon UNRWA ville bruke et ma­ra­ton­løp i Gaza plan­lagt 10. april til å skaf­fe pen­ger til hjelp for barn i Gaza. Tirs­dag kla­get Ha­mas-myn­dig­he­te­ne over at også kvin­ner skul­le få star­te i ma­ra­ton­lø­pet og viste til de lo­ka­le tra­di­sjo­ner. Det fikk UNRWA til å av­ly­se hele løpet fordi de mener kvin­ner bør ha lik rett som menn til å delta. Der­med blir det ikke noe av det år­vis­se løpet, og de over 800 på­meld­te får ikke star­te.

Nå ar­bei­der UNRWA for et al­ter­na­tivt opp­legg, og øns­ker andre sports­in­ter­es­ser­te vel­kom­men til Gaza 10. april.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SE VIDEO HER

Be­kla­ger

- UNRWA be­kla­ger på det ster­kes­te pro­ble­me­ne dette har ført til for de som hadde plan­lagt å være med på ma­rata­on­lø­pet, heter det i en ut­ta­lel­se fra or­ga­ni­sa­sjo­nen.

551 lo­ka­le del­ta­ke­re var på­meldt til løpet i Gaza, og av disse var 266 kvin­ner. Fra andre land var det 256 på­meld­te, og av dem var 119 kvin­ner.

De siste tre årene har det år­li­ge Gaza Ma­rat­hon skaf­fet pen­ger til UNRWAs som­mer­pro­gram for barn i Gaza. For­eld­re har lov­prist til­ta­ket som et vel­kom­ment av­brudd for barna i deres el­lers så vans­ke­li­ge liv i Gaza, skri­ver Je­ru­sa­lem Post.

 

DAGEN