Går fra hverandre etter gjenforening

Den nylig frigitte iransk-amerikanske pastoren Saeed Abedini kom hjem til sin kone og to barn tirsdag denne uken. Samme dag tok hans kone, Naghmeh Abedini, ut separasjon, skriver Daily Mail.

Pastoren ble fengslet i Iran i 2012 anklaget for å bryte loven ved å plante kristne huskirker i landet. Han ble dømt til åtte års fengsel.

LES:Pastor frigitt etter atomavtale med Iran

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter en fangeutveksling 16. januar fikk pastoren komme hjem til familien sin, sammen med fire andre amerikanere som satt fanget i Iran.

I november fortalte Naghmeh at hennes mann hadde truet henne, men at hun ønsket at forholdet skulle reddes.

– Han presset meg til å promotere hans sak i offentligheten, og truet meg. Hvis jeg ikke gjorde som han sa ville han gå fra meg, og barna ville lide, sier Naghmeh, ifølge Religion News Service.

Saeed har ikke kommentert sin kones påstander om trusler eller separasjonen.

Ifølge en post påFacebook skal ikke Naghmeh ønske skilsmisse, men hun trenger å sørge for at barna blir boende på hjemstedet i Idaho inntil ekteparet er forsont med hverandre.

Gjennom mesteparten av 2015 jobbet Naghmeh i mediene for å skape oppmerksomhet rundt sin manns fangenskap. Det lyktes hun med. Blant dem som engasjerte seg for å fåSaeed fri var president Obama og flere menneskerettighetsledere og religiøse ledere.