Fundamentalist-inspeksjon av skoler i Birmingham

Flere skoler i Birmingham skal sjekkes etter rykter om at islamistiske fundamentalister har forsøkt å skaffe seg posisjoner i ledelsen av skolene.

Den bri­tis­ke ut­dan­nings­mi­nis­te­ren Michael Gove har be­stemt at det skal gjen­nom­fø­res un­der­sø­kel­ser ved 15 sko­ler i byen.

Uroen har byg­get seg opp etter at by­sty­ret Bir­ming­ham mot­tok et ano­nymt brev med på­stand om at det plan­leg­ges å gjen­nom­føre end­rin­ger i le­del­sen ved of­fent­li­ge sko­ler.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Saken har etter hvert nådd sen­tra­le po­li­ti­ke­re i Stor­bri­tan­nia, og både med­lem­mer av na­sjo­nal­for­sam­lin­gen og stats­mi­nis­te­ren har en­ga­sjert seg.

Målet skal ha vært å inn­føre et kon­ser­va­tivt, re­li­giøst og mus­limsk styre. Stra­te­gi­en har vært å for­tel­le for­eld­re­ne at sko­len kor­rum­pe­rer barna med sek­su­al­un­der­vis­ning, ved å frem­me ho­mo­fi­li og ved å kreve at de tar del i kris­ten bønn.

Imid­ler­tid av­vi­ser en leder ved en av sko­le­ne som har vært om­fat­tet av fun­da­men­ta­list­pla­ne­ne, at det fore­går slike pla­ner.

- I mine 15 år som leder ved Park View School har det aldri vært en klage om eks­tre­mis­me eller re­li­giøs ra­di­ka­lis­me ved sko­len, sier David Hug­hes.

By­sty­ret i Bir­ming­ham har satt i gang un­der­sø­kel­ser for å komme til bunns av de på­ståt­te pla­ne­ne. Denne uken ble an­set­tel­ser av nye skole­le­de­re mid­ler­ti­dig stop­pet for å av­ven­te hva man fant ut.

NTB