Fullt hus på Ekman-seminar

Livets Ord-pastor Ulf Ekman samlet 350 ledere til seminar i Zoe-kirken i Fredrikstad i helgen.

Livets Ord-pastoren kom til Norge bare få dager etter en månedslang forkynnerreise til det fjerne Østen og Israel. Også der hadde han seminarer og konferanser for ledere.

Motiver
? Hvorfor er vi så ivrig engasjert i vekst? var det ransakende spørsmålet pastor Ulf Ekman stilte til de fremmøtte i Zoe-kirken.

? Det må ikke bli slik at vi er beredt til å gjøre hva som helst for å få fremgang, forkynte Ekman.

? Vi ønsker ikke vekst fordi vi selv eller vårt kirkesamfunn skal bli bekreftet. Vi må sjekke våre holdninger og motiver. Man kan være tilfredsstilt i Gud uansett om man har en liten eller en stor menighet, understreket Ekman.

Han forklarte at ledere ofte kan streve med en slags skam eller skyld fordi menigheten ikke vokser så fort som man skulle ønske. Livets Ord-pastoren understreket også hvor viktig det er å ikke gi opp selv om man blir trett i arbeidet for Herren. Ekman hadde et oppmuntrende ord til alle som føler det slik.

? Ikke gi opp
? Det finnes en styrke i tålmodighet og utholdenhet. Det Gud har sagt om menigheten din kommer til å gå i fullbyrdelse dersom du tror på det og ikke gir opp. Gud har tatt dine erfaringer og din bakgrunn og så vil han bruke det. Vårt ansvar er å si som Maria: "La det skje med meg som du har sagt". Så er det Den Hellige Ånds ansvar å se til at det blir slik som det er sagt, forkynte Ekman som understreket at både den kvantitative og kvalitative veksten i menigheten er viktig.

? Det finnes ingen grenser for hva Gud kan gjøre gjennom en lokal menighet som er helt ut overgitt til ham. Det gjelder uansett om menigheten har tjue, femti eller hundre medlemmer.

Menighetsledelse
I løpet av seminaret kom han også inn på prinsipper for organisering av menighetsledelsen. Ekman trakk frem tre ord han mener er elementer som beskriver hvordan menighetsledelse skal legges opp: "Hierarki", "demokrati" og "individualitet".

? Hierarki er ikke noe populært ord i den tiden vi lever i. Men Bibelen er veldig klar på at noen settes over andre til å lede. Samtidig må det finnes et aspekt av demokrati. Man kan kanskje like gjerne kalle det medansvar eller medinnflytelse fra menighetsmedlemmene. Så gir individualiteten, det at vi alle er ulike og har ulike gaver, en voldsom styrke til menigheten, forklarte Ekman.

Foruten Zoe-kirken besøkte Ulf Ekman Jesus Church i Oslo og Moss Bibelsenter i løpet av helgen, også der for fulle hus.

Vebjørn Selbekk
magazinet@magazinet.no