BEKYMRET: Den økonomiske veksten i USA har vært mye lavere enn forventet, og arbeidsmarkedet er forverret i det siste. Foto: Mario Tama, AFP/Scanpix

Frykter at det verste gjenstår

73 prosent av amerikanerne mener at USA har valgt feil politisk spor.

Arbeidsledigheten  i USA er fortsatt svært høy og den økonomiske veksten tilsvarende lav. Nå er også landets kredittverdighet blitt nedgradert. Flere og flere amerikanere har mistet troen på at politikerne klarer å rydde opp i stormaktens kaotiske økonomi.

Hele 73 prosent av amerikanerne mener at USA har valgt feil spor, og nesten halvparten frykter det verste gjenstår for landets økonomi, melder NTB.
Samtidig taper president Barack Obama oppslutning. Ipsos måling for Reuters viser en nedgang på 4 prosent sammenlignet med forrige måneds måling.

Mister overtaket

- USA vil alltid være verdens mest kredittverdige land, sa president Barack Obama tirsdag. Politiske kommentatorer tror ikke det hjelper ham så mye at han kan ha rett. Noen tror han med sin litt selvgode opptreden risikerer å miste det moralske og politiske overtaket.
- Folket roper på politiske tiltak og ledelse, skriver Ola Storeng i Aftenposten.

Over halvparten av USAs befolkning er negativt innstilt til kompromisset som ble inngått mellom Demokratene og Republikanerne om budsjettet som var nødvendig for å heve gjeldstaket. 38 prosent stiller seg positive til avtalen, som ble vedtatt i Kongressen like før statskassa i USA gikk tom.
Når det gjelder grasrotbevegelsen Tea Party, sier 42 prosent at de har et negativt syn på den i kjølvannet av budsjettkampen, skriver NTB.

Enorme svinginer

De amerikanske børsene har svingt enormt de siste dagene.
Mandag opplevde Wall Street det verste fallet på en dag siden finanskrisen ble utløst høsten 2008. Fallet var også det sjette verste i historien. Tirsdag steg børsene kraftig i kjølvannet av møtereferatet fra Federal Reserve, men onsdag raste børsene på ny like etter åpning.

Den økonomiske veksten i tilleg har vært mye lavere enn forventet, og arbeidsmarkedet har forverret seg den siste tiden. Da er det ikke så rart at de fleste amerikanere bekymrer seg for fremtiden.DAGEN