Jensen nektet å garantere at Frp vil avholde seg fra et budsjettforlik med en Stoltenberg-regjering.

Frp vil ikke utelukke støtte til de rødgrønne

Frp-leder Siv Jensen vil ikke skrive under noen garanti mot at hennes parti kan komme til å støtte en rød eller rødgrønn regjering.

Hun inntar dermed en helt annen holdning til en mindretallsregjering ledet av Jens Stoltenberg, enn til en mulig mindretallsregjering av Høyre, Venstre og KrF.

For nærmere to uker siden fikk radiokanalen P4 partileder Jensen til å undertegne en velgergaranti. Den sier følgende: «Jeg garanterer at Frp ikke vil støtte en borgerlig regjering som Frp ikke er med i. Det betyr at Frp ikke vil samarbeide med en slik regjering om statsbudsjettet.»

P4 hadde også inkludert et punkt om at «Frp vil felle en slik regjering ved første mulighet». Det punktet ble strøket av Jensen.

Men daAftenposten.no forsøkte å få Jensen til å underskrive en lignende garanti mot en mindretallsregjering av Ap eller de tre rødgrønne partiene, ble vi bare viftet bort.

Jensen nektet å garantere at Frp vil avholde seg fra et budsjettforlik med en Stoltenberg-regjering. I denne saken opptrer altså Frp steilere overfor sine tre borgerlige «samarbeidspartier» enn overfor partiene på venstresiden.

Da Aftenposten.no spurte Jensen om hva hun vil gjøre hvis det blir snakk om budsjettforlik med Ap eller de rødgrønne, avfeiet hun spørsmålet med å svare: -Den situasjonen har ikke jeg tenkt skal oppstå.

Se hele saken i Aftenposten her