Frp vil ha finansministerposten for å bygge mer vei

- Det hjel­per ikke om vi har Sam­ferd­sels­de­par­te­men­tet om ikke fi­nans­mi­nis­te­ren gir sam­ferd­sels­mi­nis­te­ren nok pen­ger til å få gjen­nom­ført de gode pro­sjek­te­ne, sier stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen.

Frem­skritts­par­ti­ets stor­tings­re­pre­sen­tant Jan Arild El­ling­sen mener at par­ti­et må få fi­nans­mi­nis­ter­pos­ten i en ny re­gje­ring for å kunne bygge nye veier og tun­ne­ler uten bruk av bom­pen­ger.

El­ling­sen sier til NRK at han vil prio­ri­te­re fi­nans­mi­nis­ter­pos­ten frem­for sam­ferd­sel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det vik­tigs­te for Frp er å få fi­nans­mi­nis­ter­pos­ten. Det hjel­per ikke om vi har Sam­ferd­sels­de­par­te­men­tet om ikke fi­nans­mi­nis­te­ren gir sam­ferd­sels­mi­nis­te­ren nok pen­ger til å få gjen­nom­ført de gode pro­sjek­te­ne, sier han.

Trans­port­fors­ker ved Han­dels­høy­sko­len i Bodø, Gisle Sol­voll, mener Frps ønske om å kvit­te seg med bom­pen­ge­ne er urea­lis­tisk.

- Sta­ten har nær­mest blitt av­hen­gig av bom­pen­ge­ne for å få i gang vei­pro­sjek­ter, noe det vil være vans­ke­lig å endre på. En end­ring vil kreve at det hen­tes mye pen­ger fra andre bud­sjett­pos­ter. På et eller annet vis skal jo dette be­ta­les, sier han.

El­ling­sen mener han vet hvor de pen­ge­ne fin­nes.

- Sta­ten tar årlig inn om­trent 60 mil­li­ar­der re­la­tert til bil­hold. Om det ble brukt på vei ville vi komme langt. Vi har også et stort olje­fond som gir oss gans­ke roms­li­ge ram­mer og som kan bru­kes på å skaf­fe lan­det en god in­fra­struk­tur, sier han.

Les også
Avgjør onsdag om de vil prate videre