Justisminister Anders Anundsen (Frp). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Frp-tall: 130 asylbarn får opphold i Norge

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har regnet ut at rundt 130 asylbarn, eller totalt 315 personer medregnet foreldre og småsøsken, får opphold i Norge med regjeringens nye engangsløsning.

Over 600 barn har bodd i mer enn tre år på nors­ke asyl­mot­tak uten opp­holds­til­la­tel­se. Dette er barn som har fått av­slag på asyl­søk­na­de­ne og av­slag på be­gjæ­rin­ger om om­gjø­ring. mange av dem bor sam­men med for­eld­re og andre søs­ken under 18 år.

Asyl­av­ta­len mel­lom re­gje­rings­par­ti­ene og støtte­par­ti­ene KrF og Venst­re gjør iføl­ge Anund­sens regne­styk­ke at om lag 130 av de over 600 barna får bli i Norge, skri­verVårt Land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De øv­ri­ge barna må for­la­te lan­det sam­men med sine fa­mi­li­er, i tråd med ut­len­dings­for­valt­nin­gens ved­tak. Leder av Nor­ges­pro­gram­met i Redd Barna, Janne Ra­a­nes, mener regne­styk­ket viser at re­gje­rin­gen ikke har prio­ri­tert hva som er til det beste for barna.

- Her har Frem­skritts­par­ti­et vun­net fram med kra­vet om å gi opp­hold til fær­rest mulig, sier hun til avi­sen.

Anund­sen viser på sin side til at en­gangs­løs­nin­gen ikke skal være et ge­ne­relt am­nes­ti for barn uten opp­holds­til­la­tel­se, og at løs­nin­gen om­fat­ter fa­mi­li­er som opp­fyl­ler be­stem­te vil­kår. Målet er å få en slutt på at barn blir bo­en­de på mot­tak etter en­de­lig av­slag, for­kla­rer han.

(©NTB)