FrP-resolusjoner om ekteskapsloven

Søndag skal FrP-landsmøtet ta stilling til innkommende resolusjonsforslag. To av de innkommende resolusjonsforslagene dreier seg om en ny ekteskapslov. Les også: - Nå må KrF åpne for FrP-samtaler

Det er ene forslaget er det Østfold FrP og Vest-Agder FrP som står bak. Her heter det blant annet:

" Fremskrittspartiets Landsmøte krever at grunnleggende endringer i samfunnets forståelse av verdier og begreper som foreldreskap, kjønn, ekteskap, familie og forplantning må være kjent for det norske folk når borgerne går til valg. Regjeringens
lovforslag bør derfor ikke endelig behandles før etter Stortingsvalget 2009."

Det andre forslaget er sendt inn av Sør-Trøndelag FrP.

"Fremskrittspartiets syn i saken bør bygges på barnas behov. De fleste barn vokser opp med både en far og en mor, og det er ikke vanlig at barn vokser opp med to fedre. Loven kritiseres sterkt for å mangle nok utredninger om hvilke konsekvenser en slik lov vil få. Forskningen er tvetydig, og Fremskrittspartiet bør holde fast på at barnas behov er viktigere enn hastverket de rødgrønne har for å gjennomføre loven.

Det mest naturlige ville vært om regjeringen turde å vente på erfaringer fra land som har innført felles ekteskapslov, før en slik sak kom opp til behandling."

Resolusjonskomiteen i FrP har mottatt nærmere femti resolusjonsforslag. Forslagene vil bli behandlet mot slutten på FrP-landsmøtet søndag.

Se alle resolusjonsforslagene FrP skal ta stilling til her.