Flertallet av FrPs representanter på Stortinget er imot EU-medlemskap. Illustrasjonsfotoet viser partiformann Siv Jensen som tar et godt tak rundt sine to nestformenn, Per Sandberg (t.h.) og Per Arne Olsen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Frp-representanter vil ikke inn i EU

Flertallet av Fremskrittspartiets stortingsrepresentanter er motstandere av EU.

32 av Frps til sammen 38 representanter fra Stortinget har valgt å svare på Klassekampens spørsmål om holdningene til EU.

Av de 32 representantene er 14 motstandere av at Norge skal bli medlem av EU. Ti sier ja til EU, mens åtte Frp-representanter ikke har bestemt seg for å mene noe om spørsmålet. Seks politikere har ikke gitt svar på hva de mener.

Blant Frps mest kjente ansikter er det EU-motstand. Partileder Siv Jensen mente i 1994 at EU er det rette for Norge. Men siden har hun blitt mer skeptisk til prosjektet. Også tidligere partiformann Carl I. Hagen er blitt mer skeptisk til EU i løpet av årene.

Frps nestformann Per Sandberg var i 2006 EU-tilhenger, men er nå blitt EU-motstander. Det samme gjelder partiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen.

Frps tydeligste ja-stemmer er den tidligere finanspolitiske talsmannen Gjermund Hagesæter. Han sitter nå i sentralstyret i Europabevegelsen. (©NTB)