Frp legger fram ti forhandlingskrav overfor Høyre

Frem­skritts­par­ti­et har fått nok av det parti­le­der Siv Jen­sen mener er av­lys­ning av Frps po­li­tikk.

Jen­sen mener Høyre har hog­get ned Frps po­li­tikk på flere om­rå­der. Hun nev­ner te­ma­er som bom­penge­fi­nan­sie­ring, hand­lings­re­gel, eldre­om­sorg, inn­vand­rings­po­li­tikk, pen­sjon og skatte­let­te.

- Dette er jo nes­ten alle våre valg­kamp­sa­ker. Det er uklokt av Høyre å gå ut og av­ly­se oss på denne måten. Også Høyre vil måtte for­hand­le om po­li­tik­ken, sier Jen­sen til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun leg­ger nå fram ti valg­kamp­løf­ter. De samme løf­te­ne skal Frp bruke som for­hand­lings­krav over­for Høyre.

Jen­sens krav går ut på lov­fes­ting av rett til syke­hjems­plass med stat­lig fi­nan­sie­ring. Hun vil bruke all ledig ka­pa­si­tet i of­fent­lig og pri­vat helse­ve­sen til å re­du­se­re helse­kø­ene, fi­nan­siert av folke­tryg­den. Vi­de­re kre­ver Jen­sen jobb­ga­ran­ti for alle po­liti­stu­den­ter som be­står ek­sa­men, og hun kre­ver luk­ke­de asyl­mot­tak.

Frp-kra­ve­ne går også ut på inn­fø­ring av na­sjo­nalt tigge­for­bud, inn­fø­ring av 24-års­gren­se for fa­mi­lie­gjen­for­ening, fjer­ning av arve­av­gift og re­duk­sjon av do­ku­ment­av­gift, og par­ti­et kre­ver re­duk­sjon av inn­tekts­skatt for van­li­ge lønns­mot­ta­ke­re. Dess­uten skal byg­ging av bom­penge­frie veier og jern­bane hol­des uten­for hand­lings­re­ge­len, og som punkt num­mer ti kre­ver Frp at av­kor­tin­gen for pen­sjo­nis­ter og for gifte og sam­boen­de pen­sjo­nis­ter blir fjer­net.

Høy­re-nest­le­der Bent Høie sier at hans parti ikke av­ly­ser noen andre par­ti­ers po­li­tikk, men at Høyre mar­ke­rer egen po­li­tikk.

- De sa­ke­ne som trek­kes fram er om­rå­der der Frp også har vært opp­tatt av å mar­ke­re for­skjell til Høyre. Det er vel­ger­ne gjen­nom val­get som av­gjør styrke­for­hol­det mel­lom par­ti­ene, sier Høie.