Frp: Kvinnefiendtlig fra LO-lederen

- Nors­ke mo­der­ne kvin­ner bør ha seg fra­bedt at LO kom­mer med den mo­rals­ke peke­fin­ge­ren.

Frem­skritts­par­ti­et mener LO-le­der Gerd Kris­ti­an­sen har gått til et us­selt an­grep på nors­ke del­tids­an­sat­te kvin­ner ved å gi dem dår­lig sam­vit­tig­het for å jobbe for lite.

- Nors­ke mo­der­ne kvin­ner bør ha seg fra­bedt at LO kom­mer med den mo­rals­ke peke­fin­ge­ren. Dette er over­for­myn­de­ri og kvinne­fiendt­lig mo­ra­lis­me på sitt ver­ste, sier leder Ro­bert Eriks­son(Frp) i Stor­tin­gets ar­beids- og so­sial­ko­mité.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han er enig med Kris­ti­an­sen i at Norge tren­ger mer ar­beids­kraft, men ad­va­rer mot å ta bort den en­kel­tes valg­fri­het.

- Kam­pen mot ufri­vil­lig del­tid er vik­tig, men den kan man ikke ta ved å an­gri­pe kvin­ners valg. Man må legge til rette for at kvin­ner og menn som øns­ker full­tids­job­ber får mu­lig­het til å dette, gjen­nom å skape et flek­si­belt ar­beids­liv som er til­pas­set mo­der­ne fa­mi­lie­liv, sier Eriks­son.

Han mener det er behov for en god del del­tids­stil­lin­ger for å sikre flek­si­bi­li­tet og sørge for at funk­sjons­hem­me­de i stør­re grad blir in­klu­dert i ar­beids­li­vet.

Les også
LO-lederen: - Kvinner gjemmer seg bak morsrollenHjemmeværende
Les også
Hjemmeværende, og stolt av detHjemmeværende
Les også
Morshjerte i samfunnsklemma