Redaktør i Norge IDAG, Finn Jarle Sæle. Arkivfoto: Marion Haslien

- FrP har rett

- Det ligger ikke objektive kriterier til grunn for dagens pressestøtteordning, sier redaktør i Norge IDAG, Finn Jarle Sæle som mener det stinker av dagens pressestøtte. Debatt: Urimelig forskjellsbehandling fra FrP?

I gårsdagens DagenMagazinet kunne man lese at valgforsker Frank Aarebrot haddelite til overs for FrPs forskjellsbehandling av aviser i spørsmålet om pressestøtte. Kritikken kom etter at Ulf Erik Knudsen varslet gjennomgang av pressestøtten og atpartiet vil kutte hos de største mottakerne av pressestøtte.

- Utspillet er autoritært og udemokratisk, mente Aarebrot som syntes det hadde vært greit om FrP hadde behandlet alle aviser likt.

Redaktør Finn Jarle Sæle støtter Aarebrots synspunkter om lik behandling.

- Men en ting har jeg lært meg, og det er at ingen ting er likt under sosialismen. Aarebrot kritiserer dagens forhold som Arbeiderpartiet og KrF har innført. I dag har vi ikke objektive kriterier for tildeling av pressestøtte, sier Sæle som mener det stinker politisk føring av kriteriene som ligger til grunn for dagens presstøtteordninger.

Her kan du lese kriteriene for produksjonstilskudd. (Ekstern link)

- Hva er grunnen til at Vårt Land har bedre pressestøtte enn DagenMagazinet? Og hva er grunnen til at vår egen avis Norge IDAG kommer dårligere ut enn begge de nevnte avisene? Det er ikke objektive kriterier i dag. Ulf Erik Knudsen har helt rett i at man bør se på kriteriene på nytt, sier Sæle som poengterer at alle de tre avisene er kristne meningsbærende aviser.

Sæle mener ett av flere objektive kriteriene bør være antall utgivelser og antall abonnenter.

- I dag er det ikke slik, sier redaktøren.

Sæle mener Vårt Land mottar flere millioner kroner utover den årlige pressestøtten. Noe han også har skrevet om i flerelederartikler i egen avis : "Vårt Land eksisterer i kraft av 32 millioner i pressestøtte, og 10 millioner i ekstrabevilgninger av og til fra Kulturstatsråden (Valgerd Svarstad Haugland. Red anm.)," var kraftsalven fra Sæle i januar 2003.