Sylvi Listhaug og Siv Jensens parti gjør det dårligere på VGs måling i mars enn dagen før. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Frp gjør det dårlig på ny meningsmåling

Frp får 7,8 prosent oppslutning i VGs marsmåling. Så lavt har ikke avisen målt dem på minst 16 år.

Med det er oppslutningen nesten halvert fra forrige stortingsvalg. Målingen som Respons Analyse har gjort forVG i mars, viser også en nedgang på 0,9 prosentpoeng fra målingen i februar.

Overfor avisa skriver Frp-nestleder Terje Søviknes i en SMS at målingen avviker fra trenden på meningsmålingene de siste ukene, og at det er valgresultatet til høsten som teller.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Tallene forteller oss at vi må jobbe hardt både for å vinne tilbake tidligere velgere og hente nye velgere.

På VG-målingen er Høyre Norges soleklart største parti med en oppslutning på 27,8 prosent, fram 1,5 prosentpoeng fra forrige måling. De to andre regjeringspartiene havner godt under sperregrensa, men Venstre gjør det bedre enn på forrige måling.

Arbeiderpartiet får 22,2 prosent oppslutning i målingen, og om prosentandelen fra målingen sto seg, ville de sammen med SV og Sp fått 90 mandater og stortingsflertall.

De øvrige partiene gjør det slik på målingen (endring fra forrige måling i parentes): Sp 18,6 (-0,2), SV 7,7 (0,4), Rødt 4,7 (0,5), MDG 3,6 (-0,2), V 3,3 (1,4), KrF 2,5 (-0,9), andre 1,8 (-1,0).

Målingen er gjennomført mellom 5. og 10. mars gjennom 1.001 intervjuer. Feilmarginen er fra -2 til 3 prosentpoeng.