Frp-fylkesleder trekker seg etter flerkoneriforslag

- Fyl­kes­sty­rets be­hand­ling av ung­doms­par­ti­ets ved­tak om å til­la­te fler­ko­ne­ri gjør det helt umu­lig å fort­set­te.

Le­de­ren for Frem­skritts­par­ti­et i Hed­mark, Geir Tju­gum, har med øye­blik­ke­lig virk­ning truk­ket seg grun­net fyl­kes­sty­rets be­hand­ling av spørs­må­let om fler­ko­ne­ri.

- Fyl­kes­sty­rets be­hand­ling av ung­doms­par­ti­ets ved­tak om å til­la­te fler­ko­ne­ri gjør det helt umu­lig å fort­set­te som fyl­kes­le­der, sier Tju­gum tilØst­len­din­gen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På sitt års­møte på Flisa 7. de­sem­ber i fjor ved­tok Hed­mark FpU en re­so­lu­sjon hvor de fore­slo for lands­mø­tet i FpU å le­ga­li­se­re po­ly­ga­mi.

- Grun­nen til at vi tar opp dette er at FpU er for at hver en­kelt skal få styre sitt eget liv. Vi ser fak­tisk ikke pro­ble­met med å til­la­te dette, sa styre­med­lem Ida Marie Bred­vold fra Åsnes tilGlåm­da­len.

Som fyl­kes­le­der rea­ger­te Geir Tju­gum kraf­tig på ved­ta­ket fra ung­doms­or­ga­ni­sa­sjo­nen.

- For­sla­get stri­der mot all sunn for­nuft, alle prin­sip­per i Frem­skritts­par­ti­et og viser en total man­gel på re­spekt for nors­ke vel­ge­re. Fler­ko­ne­ri er helt uak­tu­elt i vår kul­tur, slår Tju­gum fast.

I et brev til sty­ret ga Tju­gum først også be­skjed om at han vil melde seg ut av par­ti­et, men nå har han om­be­stemt seg. Han blir fort­satt væ­ren­de som parti­med­lem uten å ville ut­dy­pe snu­ope­ra­sjo­nen, men står fast ved at han trek­ker seg som fyl­kes­le­der i Hed­mark.

Leder i Hed­mark FpU, Ka­tri­ne Ja­kob­sen Sol­berg øns­ker ikke å kom­men­te­re saken.

Geir Tju­gum vil ikke møte på fyl­kes­års­mø­tet. (©NTB)