Frp ber KrF og Venstre dempe forventningene

- Kan ha urea­lis­tis­ke for­vent­nin­ger til hva det er mulig å få til i for­hand­lin­ge­ne i Stor­tin­get om stats­bud­sjet­tet for neste år.

KrF og Venst­re kan ha urea­lis­tis­ke for­vent­nin­ger til hva det er mulig å få til i for­hand­lin­ge­ne i Stor­tin­get om stats­bud­sjet­tet for neste år, iføl­ge Frem­skritts­par­ti­ets Gjermund Hage­sæ­ter.

- Av­stan­den er stor, og for­vent­nin­ge­ne er svært høye - kan­skje urea­lis­tisk høye på en­kel­te om­rå­der, sier fi­nans­po­li­tisk tals­mann Gjermund Hage­sæ­ter i Frem­skritts­par­ti­et til NTB, idet for­hand­lin­ge­ne tok til man­dag mor­gen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter en time kom han, Venst­res Terje Brei­vik, Kris­te­lig Folke­par­tis Hans Olav Syv­er­sen og Høy­res Svein Flåt­ten ut igjen fra stats­råds­sa­len på Stor­tin­get. Da hadde par­ti­ene lagt fram sine po­si­sjo­ner og skul­le møte parti­grup­pe­ne for å dis­ku­te­re veien vi­de­re.

Re­gje­rin­gen er for­plik­tet gjen­nom sam­ar­beids­av­ta­len med de to par­ti­ene til å for­hand­le her før de even­tu­elt søker støt­te hos andre op­po­si­sjons­par­ti­er.

Hage­sæ­ter un­der­stre­ker uan­sett at han er op­ti­mist, men ad­va­rer mot at det blir tøffe for­hand­lin­ger den korte tiden par­ti­ene har på seg fram mot plan­lagt av­le­ve­ring fra fi­nans­ko­mi­te­en 18. no­vem­ber.

- Det blir ikke lett. Det er skum­melt hvis alle tror det blir lett, for da kan det bli gans­ke tøft, sier han.

(©NTB)